Fraktfritt över 1000 kr

Om oss

Vårt säte är på Björkhaga gård utan för Tomelilla in till Österlen. Honung slungas ur varsamt på gården och bina bor ute på 13st olika bigårdar från Sandhammaren i söder till Brösarp i norr.

Österlen Honung

Efter en cykling tur till naturreservatet Skäralid ( Nordvästra Skåne) en varm sommar dag i augusti. Cyklade vi för bi ett stort fält med rödklöver. Där var inga bin och mycket lite pollinerande insekter som humlor, fjärilar, blomflugor med mera. Då tänkte jag ”här skulle vara bin” ett år efter denna händelse start biodlingsföretaget Österlenhonung.

Idag har vi ca 350 bisamhällen och Skörda ca 10 ton honung.

Vi vill visa att under säsongen skiljer sig olika honungs sorter åt. I form av smak, fasthet, färg. Därför säljer vi vår honung som sort honung.
Honungen är inte uppvärmd. Den säljs till olika butiker lokalt, samt egen försäljning på olika marknader samt i egen gårdsbutik

Drottning Avel är vårt huvud intresse

Därför tests en del drottningar med uppsatta krav på som 1. Fruktsamhet 2. Flit/samlarlust 3. Sjukdomsresistens 4.

Svärmtröghet Av godkända drottningar odlas det upp 500-750st Buckfast drottningar. Från anatoliskt och egyptiskt arv. Härstammar ifrån Broder Adams bistam på klostret Buckfast i Södra England.

Som har mål är ett starkt samhälle som är jämnt med bin under hela biosäsongen. Ska vara trevliga att handskas med. Ge en bra skörd av naturen runt bi gården.