Elitdrottningar med stamtavla eller bruksdrottningar

                       Investera i bra klass, trevliga och produktiva och svärmtröga. 

                            ”Jag säljer bara drottningar jag själv skulle vilja köpa”- Håkan A, yrkesbiodlare

Har sedan 2003 har det bedrivits professionell elitavel på Buckfastbin. I vår yrkesbiodling har de starkaste överlevt, har givet ett bi som klarar våran miljö. Trevliga i humör, ingen svärmning och hämta mer honung än andra bin. De har blivit starka av att de har flyttats till och ifrån i nya miljöer. Vinden och den öppna fälten har det blivit ett bra yrkes bi. Som är formade efter vår drifts form.
Elitdrottningar från oss ger dig bra buckfast bi i flera år fram över. Vi har inte tullat på vårat ur val av drottningar och drönare. De fri parade drottningarna är bäst när det gäller. Svärmning blir där sällan. så de producerar hela säsongen.  Även i nästa generation blir de bra. Det lönar sig för biodlaren att köpa in något bra samt vara trevliga i humör.
Under sommaren odlas det fram drottningar på löpande band. De får foder med bästa kvalité. Startern den är över full med ung bin som hjälper de 60 larver, som samhället får varje dag. Efter en dag i detta samhälle delas det upp i tre samhälle där de matat fram till färdig puppa. på femte dagen förlyttas de in i ett kläckskåp för ruvning i en vecka till.
Det föds fram ca 2000 drottningar under säsongen som sträcker sig från 20 maj till den 20 juli. 

                      ” Kan inte låta bli att skriva dig en rad om mina fantastiska bi du levererade!

                      Jag vill ha en drottning från samma linje som den gamla för bättre finns inte!! ”

                                                          - Christer Glader. Hässleholm